sOmething fRom me

My photo
nothing special..just me...

Followers

Wednesday, May 20, 2009

kepenatan+kepeningan+keinsafan

hye...sory..im buzy lately..buzy jd nurse peribadi tuk along ku...along aku addmit kat hospital pakar An-Nurr,bandar baru bangi..dia suspek denggi..terkejut jgk ak..cam ne lah dia blh kene denggi..tp,ape2 pon nie lah ujian tuk dia..ak sebagai adik jst blh doakan je spy dia cpt sembuh..

penat wei...ak dah 2 mlm x tidur ngan btul2..kat atas lantai lak tue..mmg lumrah la klu kte jg spe2 yg msk hospital kan..ak sebenarnya xde la kisah sgt pon..asalkan ak dpt tolong akk ak..kesian die..

nak crite sikit..aku mmg dah th,bese la spe2 student nurse mst bljr psikologikan....ble sesorg sakit..perangainye..masyaAllah..mengalahkan bdk2..lbh2 lg org yg jrg msk hospital..serba x kene..first time ak tgk akk ak csm tue..tp,ak th nie sbb sakit kan..segala2 nyer berubah..tp tuk seketika..i know that..n that why i dont care..hahahaha..lg pon mse ak prnh paktikal,mcm2 ak dah tempuh..(nak belagak jap =p) xde la..hehehe..

jd,pengalaman jg org2 sakit nie mst kene byk2 bersabar..x kisah la kte nurse ke,doktor ke atau jg keluarga yg sakit mmg besar pahalanyer..bkn senang nak kumpul pahala,tp dosa senang je nak dptkan..


bila fikir pasal dosa n pahala nie,ak jd nervous n insaf..ak ada dengar slh seorg ustaz kat UITM ada kata yg zaman kte sekarang adalah hujung zaman..korg sedar tak..byk dah petanda2 akhirat dah klur..petanda kecil n besar kebanyakkan dah klur..sekarang kte tunggu kemunculan imam mahadi..yg akn memberi cahaya kepada umat islam..( ak hrp kte semua di kalangan umat2 yg bersama pimpinan Iman Mahadi..InsyaAllah)

waaa,dah pjg lak post ak kali ni kan..sory la geng..hehehe..k la..smbg later..dadaaa~~~~

ps..i really2 miss him..miss him so much!!!!!

3 comments:

chenab.chebelle said...

hoping ur sis will get well soon dear...
=]

nurafiqah idris said...

huda.
baru ternampak blog kau.
i link ya already!

*semuga sis sembuh cepat.

harisu-sama said...

huhuhu..cakap pasal kiamat,baru tadi adik aku gtaw kengkawan dier cakap kiamat 12hb Dis 2020..
aku gelak jek..
dari dulu org dok predict2 tp bukan betol ponn..
drpd depa dok predict tarikh beh bek tgktkn amal,cehh bajet ustaz r plak :p